Me emme ole kamalan perinteisiä ihmisiä. Me ei syödä uutenavuotena nakkeja, eikä sen puoleen vappunakaan. Pääsiäisenä ei syödä lammasta eikä juhannuksena tehdä mansikkakakkuja. Jouluna sentään syödään kinkkua ja vapuksikin yksi perinne on meille pesiytynyt, nimittäin munkit! Munkkeja tehdään tasan kerran vuodessa, vappuaattona. Ja ne kaikki syödään käytännössä ennen kun vappu on ohitse. Minulla on tasan yksi, hyväksi osottautunut munkki resepti, joka on kaikessa epämääräisyydessään toimiva! Ja joka vuosi mietin, riittääkö ½ litraa maitoa vai pitäisikö tehdä taikina tuplana?? Ja joka vuosi saan onnitella itseäni laiskuudesta ja siitä, etten alkanut tuplaamaan taikinaa.





MUNKIT

0,5 litraa maitoa
hiiva
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
kaardemummaa
100g voita
jauhoja
2 kananmunaa

Jauhoja niin paljon että taikina on löysähköä, mutta muotoiltavaa.
Paistoon 2 pk munkkirasvaa (tai 1 litra rypsiöljyä).



Muuta ohjeessa ei sanota, joten oikeastaan kaikki (myös osa aineksien määristä) jää tulkinnanvaraisiksi. Mutta siitä huolimatta tällä reseptillä munkit vaan onnistuu. Aina!


Hyvää vappua!!