Taas on vierähtänyt pitkä tovi päivitysten kanssa, käsitöitä kuitenkin olen saanut aikaiseksi, osittain ehtinyt jo unohtaa mitä vuoden aikana taas on tullut tehtyä. Niimpä tässä lyhykäisyydessään listaus niistä käsitöistä jotka muistan tehneeni ja jotka löysin.

 

Tulevalle vauvalle (joka on nyt tosin jo liki puolivuotta vanha) kudoin villatakin ja terälliset pöksyt. Harmikseni vauva sattui olemaan samaa sorttia isoveljensä kanssa ja kasvaa sellaista kyytiä että nämä jäi oikeastaan pitämättä kesän helteiden myötä, nyt poika on jo liianiso nuttuun ja pöksyihin.

 

(villatakin kuviointi)

Esikoinen valitsi itselleen villatakkimallin. Mies laittanut takin säilytykseen naulakkoon niskasta roikkumaan ja takki mennyt venymään rumasti.Etumuksessa myös oli aikalailla ongelmia ja siitä tuli mikä tuli.

 

Keväällä innostuin piristämään kotia jämäkankaasta ommellulla sohvatyynynpäälisillä, erottuvat mukavasti harmahtavasta sohvasta.

 

Pojat sai pipot syksyä ajatellen.

 

(kaulahuivin neuleen pinta)

Ihastuin Novitan Puro-lankaan ja teinkin siitä kasan sukkia ja muuta tykötarvetta. Sukat siis minulle ja pojille, kuopukselle tumput ja esikoiselle kaivattu kaulaliina. Lankoina sukissa ja tumpuissa Tundra ja Ruska, kaulahuivissa Revontulet.

 

Edelleen syksyä ajatellen ompelin pojille takit, vuorikangas fleeceä ja päälikangas muumi-kangasta. Kuopus sai takin lisäksi vielä lappuhaalarit, päälinen fleeceä ja vuori muumi-kangasta.

 

Näitä lisäillessä mieleen välähti muitakin tekeleitä, mutta ne saavat luvan odottaa myöhempää lisäämistä. Toivottavasti muistan sen tehdä hieman nopeampaa kun nyt.